MAL-lehden päätoimittajana aloitti syksyllä FM Suvi Lahdenmäki. Sopimuksen allekirjoitusta todistamassa yhdistyksen tiedottaja Ilkka Norros.
MAL-lehti uudistuu tästä numerosta alkaen. TEK maksaa vain yhteen paperilehteen liittyvät painatus- ja postituskulut vuodessa. Loput lehdet tullaan tuottamaan sähköisessä muodossa. On vielä auki, tuleeko sähköinen lehti olemaan paperisen version näköinen lehti vai blogityyppinen julkaisu.
Aikaisempaa laajempi lehti tarvitsee tietenkin isomman määrän artikkeleita. Koska harrastustyyppisessä toiminnassa ei ole käytännössä mahdollista, että pieni joukko tekee kaiken sisällön, on tavoitteena saada lehteen kirjoituksia jäsenistöltä. Tämän vuoksi järjestettiin lokakuussa Päivölän opistolla kirjoittajakurssi, jonka tavoitteena oli opetella kirjoittamaan uratarinoita, kirja-arvosteluita ja haastattelutyyppisiä kirjoituksia. Kurssin yhteydessä ja sen jälkeen syntyneitä kirjoituksia on jo tässä lehdessä ja niitä tullaan julkaisemaan myöhemmin myössähköisessä lehdessä.
Uratarinoita sen vuoksi, että MALin täyttäessä 60 vuotta vuonna 2021, on tavoitteena laatia juhlajulkaisu, jonka runkona ovat jäsenten kirjoittamat omaan työuraan liittyvät tarinat. Muun muassa näitä jäsenkunta toivoi vuonna 2018 suoritetussa jäsenkyselyssä.
Muita suuria toimintaan liittyviä projekteja ovat MALin nettisivujen uudistaminen sekä teknisessä että sisällöllisessä mielessä. Myös Matikkatarinat -sivuston roolia ja merkitystä tullaan arvioimaan yhteistyössä koululaisten kanssa.
MAL myös jatkaa erilaisten pienempien tapahtumien järjestämistä. Tähän asti tapahtumat ovat keskittyneet lähinnä pääkaupunkiseudulle, mutta tavoitteena on keksiä keinoja järjestää tapahtumia myös muualla Suomessa.
Tässä lehdessä on myös osio, jossa käsitellään eri yliopistoissa olevien malu-ainejärjestöjen toimintaa. Yhteistyötä malu-järjestöjen kanssa tullaan kehittämään ja jatkamaan. Tavoitteena on, että eri ainejärjestöjen jäsenet tuntisivat myös MALin mahdolliseksi omaksi järjestökseen. •