Otsikosta huolimatta MAL on jo nyt kohtuullisesti verkostoitunut, mutta ei lisä pahaa tekisi. Piilomatemaatikon mielestä meillä voisi olla yhteistä tekemistä liittomme edustamia ammattikuntia lähellä olevien tieteellisten seurojen ja ammatillisten yhdistysten sekä tietysti yliopistojen kanssa.
Monien näiden organisaatioiden kanssa meillä ei ole ollut juuri tekemistä, joten alkajaiseksi voisimme esittäytyä toisillemme. Relevantteja tieteellisiä yhdistyksiä olisivat ainakin Suomen Matemaattinen Yhdistys, Suomen Fyysikkoseura, Tietojenkäsittelytieteen Seura, Suomen Tilastoseura ja Tähtitieteellinen Yhdistys URSA. Kolme ensimmäistä eivät perusteluja kaipaa, ja Tilastoseuran ja URSAn toiminnassa matematiikan ja fysiikan osuudet ovat ilmeisiä.
Tieteellisten yhdistysten lähimaastossa toimii yhdistyksiä, jotka yhdistävät vahvasti ”meidän” tieteitämme käytäntöön. Niitä voitaisiin kutsua ammatillis-tieteellisiksi yhdistyksiksi. Suomen Aktuaariyhdistys on vakuutusmatemaatikkojen yhdysside, jonka jäsenet toimivat monilla tärkeillä paikoilla vakuutusyhtiöissä. Suomen Operaatiotutkimussseura FORS yhdistää operaatiotutkimuksen ja management sciencen osaajia yliopistoissa ja liike-elämässä. Erityisen runsaasti sovelluksia seura on esitellyt teollisuuden puolelta.
Kaikilla edellä luetelluilla yhdistyksillä on aktiivista kansainvälistä toimintaa, johon jo sinänsä jäsenillämme olisi mielenkiintoista tutustua.
Jo tällä hetkellä meillä on hyvät yhteydet MAOLiin ja tietysti TEKiin. TEKin osalta Piilomatemaatikko tietää, että sen Väitöskirjapalkintotoimikunnassa on suunnitteilla hanke, jonka mukaan muidenkin kuin kunkin vuoden voittajan töitä esiteltäisiin jäsenistölle. Piilomatemaatikon arvion mukaan tekniikan huippuväitöskirjat olisivat kiinnostavia ”meidän” tieteiden edustajille.
Yliopistoissa vuorovaikutusta kannattaa harrastaa erityisesti matemaattis-luonnontieteellisten ja teknisten tiedekuntien kanssa. Lisäisin tähän kauppakorkeakoulut ainakin siltä osin, kun ne käyttävät tutkimuksessaan matematiikkaa. Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto olisivat tässä luontevia kumppaneita muita maan yliopistoja unohtamatta. Muista organisaatioista tulevat mieleen ainakin VTT ja taloudelliset tutkimuslaitokset.
Edellä tuli mainittua koko joukko kumppaniehdokkaita MAL:n verkostoitumisen kehittämiseksi. Aluksi olisi käytännöllistä valita muutama taho, jolle ehdotettaisiin tutustumista ja molemminpuolisten yhteistyöhalujen kartoittamista. Näiden kumppaniehdokkaiden valinta onkin sitten MAL:n hallituksen tehtävä. •