Seminaaria suunniteltaessa päätettiin, että sisältö painottuu yläkoulun matematiikan, fysiikan, kemian, tietotekniikan ja yritysyhteistyön näkökulmaan. Seminaarilla haluttiin tuoda hyvällä tavalla esille matemaattisten aineiden opetukseen liittyviä haasteita, toisaalta myös yritysyhteistyöhön liittyviä hienoja toimintamalleja.
Tilaisuuden aamupäivä tarjosi nuorille mahdollisuuden tutustua koulutusta tukevien yhteisöjen toimintaan ja teknologian mahdollisuuksiin. Paikalla esiteltiinkin pelitutkimusta ja VR-lasien mahdollisuuksia kemian opetuksen tukena. Toisaalta oppilaat saivat osallistua energiateollisuuden tietovisaan ja Tiktokkaavan matikanopen päässälaskuhaasteeseen. Aamupäivän osuuteen kutsuttiin myös syksyn matematiikkakilpailun parhaita ja heidän opettajiaan Tampereen ja ympäristökuntien kouluista. Palkitsemispuheen piti MAOL-Pirkanmaan kerhon puheenjohtaja Tiina Karjalainen. Tämän tilaisuuden päätteeksi kuultiin Kristian Kiilin keynote-puheenvuoro pelillisten elementtien käytöstä oppimateriaaleissa.
Iltapäivän tilaisuus alkoi klo 15.00 ja se oli suunnattu opettajille ja koulun toiminnasta kiinnostuneille tahoille. Iltapäivän tilaisuus striimattiin, joten siihen saattoi osallistua myös etänä. Avaussanojen jälkeen vuorossa oli eri toimijoiden lyhyitä puheenvuoroja. Ennen opetusministeri Li Anderssonia ehtivät esiintyä TOMA-hankkeen Virpi Mikkonen ja TikTokkaava Matikanope Visa Saarinen. Sitten saapuikin kiireinen opetusministeri kertoen koulutuksen kuulumisia. Yleisö rohkaistuikin kyselemään kysymyksiä niin, että ministeri oli myöhästyä seuraavasta tilaisuudesta.


Lyhyitä puheenvuoroja käyttivät vielä Vertex-kouluyhteistyöstä Heikki Myllynen, eMathstudiota esitellen Niina Ahola ja Chat GPT:tä esitteli Tampereen yliopistosta Jyrki Nummenmaa. Majava-kilpailusta kertoi Heikki Hyyrö, TEK asiantuntijana Jussi Nousiainen, MAOL^2 oppimisalustaa esitteli Inkeri Tuomela, Energiateollisuuden kuulumiset toi Henna Hirvonen. Lopuksi vielä MAL:n esittelyn piti Ilkka Norros ja Ville-oppimisalustan mahdollisuuksista yläkoulussa kertoi Pekka Räsänen.

Ilta huipentui paneelikeskusteluun, joka alkoi klo 18. Paneelin aluksi Katja Auttila kertoi, miten suomalainen ohjelmistoyritys Vertex Systems tekee yhteistyötä koulujen kanssa tarjoamalla kouluille ilmaisia oppilaslisenssejä. Ennen paneelia MAL ry:n puheenjohtaja Esko Juuso alusti seminaarisarjan ideaa.

Panelisteille esitettiin matematiikan osaamiseen ja merkitykseen työelämässä liittyviä kysymyksiä:
”Millaisia koulutuspolkuja nuori sulkee pois, jos hän ei opiskele matematiikkaa? Millä koulutusaloilla matematiikan osaaminen on välttämättömiä?”
”Miten tämä tiedon puute näkyy työelämässä? Saadaanko teknisille aloille riittävästi osaajia?”
”Korkeakouluhaussa matematiikan osaamisella on joidenkin mielestä liian suuri merkitys. Miksi pitkän matematiikan hyvä arvosana ennustaa menestymistä myös muissa aineissa?”
Tuula Havonen