SAT2006 -osallistujia syyskuun konferenssissa.
SMFL:n suurponnistus tältä vuodelta on nyt menestyksekkäästi ohi, SAT 2006 –konferenssi pidettiin syyskuun 7.-9. päivä Helsingin Yliopiston päärakennuksella. Osallistujia oli hieman yli sata. Palautetta saatiin nettikyselyssä 17 osallistujalta, joista TEKin jäseniä oli 13 ja näistä SMFL:läisiä 4 sekä 1 sairaalafyysikko. Englanniksi oli vastannut 6 osallistujaa.
Yleisjärjestelyt arvioitiin kaiken kaikkiaan kohtalaisiksi, asteikolla 0..4 keskiarvo oli 2,8. Opastus sai heikoimmat pisteet (2,5). Sen sijaan konferenssipaikan sopivuus oli useimpien mielestä hyvä (3,4). Konferenssin pituudenkin katsottiin olleen sopiva.
Konferenssiohjelma sai hyvät arviot, rinnakkaissessiot arvioitiin hieman paremmiksi kuin keynote-sessiot, mutta keskiarvot olivat molemmissa yli kolmosen. Erityisesti esityksiä pidettiin mielenkiintoisina (3,3/3.4) ja uusia ajatuksia herättävinä (3.2/3.3).
Muutamia kommentteja: ”30min sessioissa jotkut luennoitsijat huomasivat, että aika loppuu kesken ja pääasialle jäi liian vähän aikaa.” “I really did enjoy listening to them. Yet, given the title of the conference I would have liked to have heard from a keynote speaker who is also a practicing artist, working with scientific methods.” “?Alojensa asiantuntijoita. ?Yksi esitys – suomalaisen luennoitsijan – ei vastannut täysin odotuksia!” ”Näille olisi voinut helposti antaa esim. 15min enemmän aikaa per sessio, koska esiintyjät olivat pääsääntöisesti erittäin hyviä ja he olisivat voineet käyttää ylim. ajan hyödykseen.” ”Ensimmäinen keynote oli lähinnä hömppää.”
”It is always a problem to choose between different lectures. Many subjects of parallel sessions overlapped. Therefore there should not be parallel sessions”
Parasta oli ”kaiken kaikkiaan esitysten yleisymmärrettävyys” ja keskustelut osallistujien kanssa. Anders Brahmen, Robert Reinsteinin, Nicholas Waden ja J.C.Risset’n sekä Millennium-palkitun Shuji Nakamuran esitykset saivat monia mainintoja,. Pikanttina hauskana ja odottamattomana yksityiskohtana jäi mieleen Otto Romanowskin ääninäyte IBMn rivikirjoittimella soitettu ”Raindrops keep falling on my head”. Myös Rissetin elektronisen musiikin konsertti oli jäänyt monen mieleen.
Mitä aihepiirejä tulevissa tapahtumissa? ”Taidepuolella musiikki oli nyt aika keskeisessä osassa.” ”Tämä poikkitieteellisyys on ihan paikallaan. On varmasti paljon aloja, joiden asiantuntijat voisivat esittää omia näkökantojaan. Esimerkiksi kartografia yhdistää tiedettä ja taidetta ja varmasti päteviä esiintyjiäkin löytyisi?” “Combining art, science and technology in novel ways. Finding new uncharted areas in the cross section of these.” “Ammatillisesti hyödynnettäviä sovellutuksia.” ”Maailmankaikkeuden uusimpia teorioita/tuloksia.” “Space, psychophysics and behavioural science are welcome. Gene therapy and biosciences as well.” ”various underground scenes within artworld are becoming increasingly important, due to democratization of media, especially www”
Seuraava SAT-konferenssi toivottiin yleisesti pidettäväksi jo 2008, mutta siihen ei resurssien puitteissa liene mahdollisuuksia. Taloudellisesti konferenssi onnistui kohtalaisesti, budjetissa pysyttiin ja alijäämä saadaan rahoitetuksi vaikka ulkopuolisia sponsoreita ei yrityksistä huolimatta saatukaan.
Jyri Jämsä