Olin syksyllä marraskuussa 2016 Tampereen Yliopiston ura- ja osaamisvalmennuksessa, joka oli tarkoitettu korkeakoulutetulle työnhakijalle, joka on valmis tekemään lujasti töitä työhaun puolesta. Yhdeksi aiheeksemme oli valittu ”Sosiaalinen media – merkittävä työnhakukanava ja verkostoitumistyökalu”. Tämän osuuden meillä ohjasi sosiaalisen median kiltteyden lähettiläs Pauliina Mäkelä, Kinda Oy. Vaikkaitselläni on pitkä ja monipuolinen ICT–kokemus, niin innostuin Pauliinan ideoista tosi paljon.
Läsnäolo sosiaalisessa mediassa on jokapäiväistä ja aktiivista. Miksi Pauliinaa kutsutaan vaikkapa some-kätilöksi? Pauliinan omilta nettisivuilta voi lukea lukuja Pauliinan digitaalisesta jalanjäljestä: Pauliina on livertänyt twiittejä 43 k, postannut blogissa 113 kertaa, kirjoittanut slideshare-esityksiä 194 ja diigo-linkkejä 9,4 k.
Kuuntele, keskustele, vastaa kysymyksiin, vuorovaikuta ja auta vertaista. Verkostoidu, seuraa muita ja ole seurattavissa. Poimi itselle sopivat yhteisöt ja tapahtumat. Kannusta muita mukaan. Nämä ovat sosiaalisen median kommunikoinnin sääntöjä. Eivätkös tunnu ihan tutuilta? Ei sosiaalisessa mediassa säännöt ole erilaisemmat kuin normaalissakaan kommunikoinnissa. Meidän pitää hyväksyä toisemme ja kunnioittaa toistemme näkökulmia, niin vältymme ristiriidoilta ja vihapuheilta.
Tuota laadukasta omaa sisältöä, jaa omaa ja muiden laadukasta sisältöä sekä tee se näkyväksi. Sisältönä voi olla teksti, linkki, kuva, video, livestriimaus, infograafi, animaatio, podcast, kooste sekä hashtag (#) eli aihetunniste. Tarinat ovat mielenkiintoisia, ja niitä voit lukea vaikkapa MALin www.matikkatarinat.fi –sivustolta. Pauliinan 21.3. jäsenkunnallemme pitämän some-seminaarin annista kerromme seuraavassa lehdessämme.
teksti: Pirjo Silius-Miettinen
kuva: Antti Keskitalo